23 januari 2024

Vi söker en skattegränsrådgivare

Vill du jobba med en fråga som engagerar och berör?

Ålands Näringsliv har från 1.1.2024 startat upp ett skattegränskontor, vars främsta uppgift är att aktivt jobba för att underlätta företagarna på Ålands vardag gällande skattegränshanteringen. Detta gör vi dels genom rådgivning och information men även genom intressebevakning. Skattegränskontoret ska bestå av en skattegränsrådgivare samt en sakkunnig inom skattegränsfrågor, som nu är på plats. Vi söker nu en skattegränsrådgivare.

Skattegränsrådgivare

Vi söker dig som är intresserad av och insatt i skattegränsförfarandet. Till dina främsta arbetsuppgifter hör att ge rådgivning till företagare och privatpersoner gällande hur en förtullning görs. Skattegränsrådgivaren jobbar i team med den sakkunnige inom skattegränsfrågor, med egna ansvarsområden. Du dokumenterar, deltar i arbetsgrupper och sammanställer material.

Det är meriterande om du tidigare har jobbat med förtullningar på ett praktiskt sätt och är intresserad av och insatt i förtullningsförfarandet; som redovisare, i ditt eget företag, som rådgivare eller på annat sätt.

Du är välbekant med att jobba digitalt och kan jobba självständigt och ta egna initiativ. Du tycker om att lära ut och träffa människor. Din utbildning är merkantil och du är flytande i tal och skrift i svenska, kunskaper i finska och engelska är meriterande.

Placering är Ålands Näringslivs kontor i centrala Mariehamn. Möjlighet till distansarbete och flexibla arbetstider. Arbetet är heltid och en del av ett projekt som sträcker sig över 3 år. 

Arbetet inleds enligt överenskommelse.

För mera information kontakta Ålands Näringslivs vd Susanne Olofsson på telefon 018-529300 eller per e-post susanne.olofsson@naringsliv.ax

Skicka in din fritt formulerade ansökan, CV och löneanspråk till kontor@naringsliv.ax senast den 5.2.2024. Ansökan bör skickas till kontor@naringsliv.ax för att beaktas.

Ålands Näringsliv är Ålands största företagarorganisation med ungefär 470 medlemmar. Föreningens huvudsyfte är att skapa bättre förutsättningar för att starta, driva, utveckla och äga företag på Åland. Mera information www.naringsliv.ax