Vad vi erbjuder

Inom våra projekt Företagsvågen och Växla Upp erbjuder vi en rad olika företagsutvecklingsaktiviteter. Aktiviteterna riktar sig både till dig som funderar på att bli företagare, till dig som varit igång några år och till dig med ett befintligt företag. 

Projekten är medfinansierade från Europeiska regionala utvecklingsfonden och pågår mellan åren 2023-2026. Alla aktiviteter inom projekten är kostnadsfria att delta i, däremot kan det finnas ett begränsat antal platser. Projektaktiviteter är öppna, du behöver inte vara medlem i Ålands Näringsliv för att delta. 

Starta eget information

Letar du efter mer information kring hur man startar företag? 
Då ska du läsa vidare på denna sida. 

Rådgivning

Vill du träffa någon av våra företagsrådgivare för att diskutera tankar och funderingar inför företagsstart, företagsutveckling eller andra företagsfrågor? 
Du kan boka in dig på ett kostnadsfritt möte eller telefonsamtal via denna sida. 

Affärsutvecklingspaket

Är du ett företag som vill arbeta djupare kring dina mål och visioner för företaget kan du anmäla intresse till våra affärsutvecklingspaket. Där tar du tillsammans med våra affärsutvecklare, under flera träffar, fram en individuell handlingsplan kring ditt företags utveckling. 

Läs mer här. 

Mentorskap

Ålands Näringsliv anordnar mentorprogram, där adpet och mentor kopplas ihop utgående från adeptens behov. Fokus i mentorprogrammet är på företagsutveckling. 

Läs mer här. 

Företagarskolan

På företagarskolan går vi igenom olika delar av företagandet och ger dig en översikt i företagandets villkor. Företagarskolan är för dig som planerar att starta företag eller som nyligen har startat företag. 

Läs mer här. 
 

Affärsnätverk

Inom Ålands Näringsliv kan du ta del av olika nätverk och olika nätverksaktiviteter. Saknar du något nätverk kan du även vara med och starta en ny nätverksgrupp. 

Läs mer här. 

Styrelsebank

Ålands Näringsliv tillhandahåller en styrelsebank med kontakter till styrelseproffs. Syftet är att kunna erbjuda företag och organisationer personer med erfarenhet och kompetens.

Är du intresserad av ett styrelseproffs eller vill du finnas med som en resurs i styrelsebanken? 

Läs mer här. 

Workshops och föreläsningar

Inom projekten kommer det anordnas en rad olika föreläsningar, inspirationstillfällen och workshops där kunskapsökning är fokus. Håll utkik i vårt nyhetsbrev eller i vår kalender för att vara uppdaterad med vad som är på gång. 

Ålands Näringsliv

Vill du veta mer vad Ålands Näringsliv gör och erbjuder kan du läsa här. 

Vi har flera aktiviteter och rådgivning för våra medlemmar. 
Vi anordnar många olika typer av kurser och utbildningar. 

Välkommen att ta kontakt om du har några frågor eller funderingar. 

Videopresentation 

Den 29 november 2023 hölls ett inforamtionstillfälle kring projekten Företagsvågen och Växla Upp.

Här kan du se på inspelning från dagen.