24 juni 2024

Sommarhälsning från Ålands Näringslivs vd

Kära medlemmar, samarbetspartners och vänner,

Sommaren är här, och för många innebär det en välbehövlig semesterpaus medan det för andra är en tid för högsäsong. 

Den första halvan av 2024 har bjudit på både utmaningar och höjdpunkter. Så länge vi fortsätter att röra oss framåt, oavsett hur små stegen ibland kan vara, är vi på rätt väg.

  • Ålands Näringslivs skattegränskontor jobbar på för fullt och vi har knutit värdefulla kontakter och intensifierat arbetet under första halvan av 2024.
  • Vår kursverksamhet har varit aktiv och inte mindre än 450 personer har deltagit i våra kurser under våren. Vi tar gärna emot dina tankar kring hur vi kan utveckla och förbättra vår kursverksamhet, fyll i vår enkät här. 
  • Våra rådgivnings- och utvecklingsprojekt är igång med full kraft och har fått väldigt bra feedback från deltagarna - missa möjligheten att utveckla ditt företag med hjälp av affärsutveckling!
  • Näringslivsdagen är lanserad och ett intressant program väntar på er i slutet av augusti. Vilken föreläsare ser du mest fram emot?

Bland utmaningarna vill jag lyfta upp de ökade kostnaderna och den ökade administration som skatteundantaget medför som vi nästan dagligen hör om från åländska företag. Det finns ingen snabb lösning på de utmaningar som företagen lyfter, men från vår sida jobbar vi aktivt med frågan och med att ta fram konkreta idéer och förslag. Starkt engagemang krävs på alla fronter och vi behöver tänka kort- och långsiktigt samtidigt för att nå förenklingar. Även producentansvarsfrågan har visat sig vara en svår nöt att knäcka. Under våren har frågan varit väldigt aktuell och det finns nu alternativ att välja på, men helt i hamn är saken inte. 

Under sommaren har Ålands Näringslivs kontor öppet som vanligt på vardagar kl 9-16, med lunchstängt kl 12-13. Observera att kontoret håller stängt vecka 30. Vid brådskande ärenden är ni alltid välkomna att kontakta mig direkt.

Tveka inte att höra av er till mig eller mina kollegor, vi ser fram emot att fortsätta vårt samarbete.

Med önskan om en solig och avkopplande sommar!

Susanne Olofsson
VD, Ålands Näringsliv
Kontaktuppgifter