27 februari 2011

Svensk e-handel framgångsrik utomlands

På ett år har svenska konsumenter ökat sin e-handel från utländska sajter med 67 procent. Detta visar en ny undersökning från Svensk Handel. Undersökningen "Så handlar vi på nätet" genomförs för tredje året i rad och kartlägger svenska e-handelsföretags utlandsförsäljning och svenska konsumenters shoppingvanor på internet.

Idag har sex av tio svenska e-handelföretag försäljning till utlandet. Det är något fler än vid föregående års mätning. Andelen företag, som marknadsför sig i utlandet, har också ökat. Fyra av tio företag har marknadsfört sig utomlands, vilket är en dubblering på två år.

Svenska konsumenter handlar varor för ca 1,25 miljarder kronor på utländska sajter, en ökning med 67 procent sedan förra mätningen. Mest positiva till att handla från utlandet är kunder i storstäder. Män är också mer benägna än kvinnor att handla från utlandet.

Säkerheten på internet upplevs av konsumenterna som hög. Nio av tio konsumenter anser att det är helt säkert eller säkert att handla varor via nätet.

Källa Svensk Handel