15 juni 2011

9 juni - en återkommande folkfest!

Utöver alla glada paraddeltagare vill vi nämna: Ålands Scoutdistrikt, de åländska uppträdande banden och dansarna, Polisen, torgvärden Jorma, samt alla de företagare som deltagit på olika sätt. Dessutom förstås våra samarbetspartners JCI Mariehamn samt Ålands Lagting.

Extra roligt var det att få dela ut åländska flaggor på gatan, och glädja turister som fick både ett minne samt en souvenir att ta med hem från Åland. Ålands Folkdräkt & Kultur med Per-Olof Jansson i spetsen såg till att vi hade folkdräkter från så gott som alla kommuner med i paraden, och gärna skulle vi på liknande sätt se att även representanter för alla kommuner skulle delta. Kanske med egna kommunvapnet som fana?

Kanske lyckades vi redan slå rekord i åländska flaggor, men vi får hursomhelst en ny chans redan nästa år. Många är de föreningar och grupper som vi kontaktat och som lovat ställa upp nästa gång, så alla förutsättningar för nåt stort finns. Den positiva respons som paraden fick hoppas vi ger alla motivation för framtiden. Ni som vill medverka i paraden har chansen att redan nu börja planera, så ses vi igen och firar självstyrelsen 90-år!

Vinnare i vår tävling "årets 9 juniförening" blev Västra Sunds Marthaförening, vilka tilldelades ett diplom samt 100 euro.

Vi vill också passa på att tacka sponsorerna: Ålandsbanken, FAB Sittkoff, Eckerö Linjen, Alandia Trade Center, Ericsson Capital, Ålands Ömsesidiga, Wiklöf Holding och Varuhuset Zeipels. Utan Er hjälp, tillsammans med kulturdelegationens bidrag, hade vi inte kunnat genomföra våra planer.

Varma sommarhälsningar från Ålands Näringslivs 9 junigrupp
Nina Danielsson
Inger Karlsson
Lilly-Ann Forsbom
Pernilla Söderlund
Stig Kottelin
Johan Lindholm

(Denna text har även sänts till tidningarna.)