29 juni 2024

Näringslivsdagen 29.8.2024

Årets Näringslivsdag ordnas den 29 augusti på Alandica i Mariehamn med kvällsprogram på hotell Arkipelag. Årets huvudföreläsare är Fredrik Reinfeldt. 

Köp din biljett här.

Program 

Näringslivsdagen har temat: Navigera rätt in i framtiden! 


Fredrik Reinfeldt - Vart är världen på väg?

Fredrik Reinfeldt har varit med i svensk och internationell politik i över 25 år. Fredrik Reinfeldt var statsminister i Sverige under två mandatperioder åren 2006-2014 samt partiordförande för moderaterna 2003-2015. Han har ett omfattande internationellt nätverk efter åtta år som ledamot av Europeiska Rådet och efter ett halvår som ordförande för EU. Fredrik Reinfeldt är idag verksam som företagare, föreläsare och rådgivare.
 

Paulina Modlitba - Välkommen till en framtid genomsyrad av AI - och varför vi ska vara mer pepp än depp!

Paulina Modlitba är en av Sveriges främsta thought-leaders inom teknik och innovation. I rollen som ängelinvesterare i techbolag, styrelseproffs, föreläsare och konsult tar hon sig an samhällets stora utmaningar med omättlig passion. 
 

Eva-Lena Lundgren-Henriksson - Den gränslösa organisationen

Eva-Lena Lundgren-Henriksson, Ekonomie doktor, är född och uppvuxen på Åland. Hon forskar och undervisar vid Hanken Svenska Handelshögskolan om strategisk förändring, identitetsfrågor, samt nya former av organisering på sociala medier. Hennes publicerade samt pågående forskning utförs inom ramen för bl.a. organisations- och kommunsammanslagningar, kvinnligt entreprenörskap, samt polariserade debatter på sociala medier såsom NATO diskussionen.
 

Kurt Erik Lindqvist - Affärsmodeller i förändring – hur vi alla kommer att anpassa oss till en ny verklighet med AI

Kurt Erik Lindqvist har en lång karriär inom Telekom med chefsbefattningar i flera länder. Han har bidragit till standardisering inom Internet samt bidragit till utvecklingen av internationella överenskommelser om styrningen av Internet inom FN. 2002-2016 var han VD för Netnod som driver och utvecklar kritisk telekom infrastruktur i Sverige och många av världens länder. Sedan 2016 arbetar han på London Internet Exchange i London, en av världens största plattformar och marknadsplatser för utbyte av Internettrafik, där han sedan 2019 är VD.

 

Jenny Carlstedt och Therese Karlsson - Konsten och kulturen – både vårt ankare och vårt segel! 

Pianist: Patrik Komorowski.

 

Kvällsprogram 

Dagen avslutas med 3-rätters middag inklusive dryck och stämningsfull musik av Patrik Komorowski på piano.

Brasdiskussion med Paulina Modlitba och Jenny Carlstedt under rubriken Navigera rätt in i framtiden! Samtalsledare är Birgitta Eriksson, affärsutvecklare på Ålands Näringsliv och företagare. 

 

Välkommen att boka din biljett här. 

 

Sista anmälningsdag till hela Näringslivsdagen 15.8.2024.

Sista anmälningsdag till Näringslivsdagens dagsprogram 25.8.2024.

 

Läs mer om programmet och föreläsarna i bilagan längst ner.