6 juni 2024

Entreprenörsstipendier till studerande vid Ålands yrkesgymnasium och Ålands Lyceum

Under examenshelgen 31.5-1.6 har Ålands Näringsliv delat ut entreprenörsstipendier till studerande vid Ålands yrkesgymnasium och Ålands Lyceum. Fem studerande mottog vardera ett stipendium till ett värde av 360 euro.

Aada Körkko - "Har tagit fram en multimediapresentation som för kunden har löst både konstnärliga och tekniska problem på ett unikt sätt och därmed har Aada uppvisat stor entreprenöriell och kreativ förmåga".

Jasmine Jansson och Frida Karlsson - "Har visat stor kreativ förmåga genom att erbjuda egentillverkade och återanvändbara bivaxdukar med 100% åländskt bivax och återanvänt tyg, vilka hon sålt personligen på olika marknader och genom sociala medier."

Wilma Rosenqvist - Har visat på initiativrikedom genom att hondeltog och vann Elevbladets seriestriptävling och genom det lyfte Åland i Svenskfinland. Skapade Ålands lyceums julkort som skickades till samarbetspartners under året samt skapat och gett ut skoltidningen Ankan på eget initiativ tillsammans med en kompis.

Felicia Wendelin - "Har med sitt diplomarbete på temat miniatyrmodell av ett ekologiskt byggande bidragit till inspiration och know-how både i fråga om ekologiskt tänk och miniatyrbygge och dessutom visar hon kontinuerligt upp sitt byggande av aquila.miniature på sitt instagramkonto"

Vill du veta mera om våra stipendier?
Läs mera här: https://www.naringsliv.ax/.../stipendiefonden-ungt...