3 november 2023

Var du väljer att spendera dina pengar spelar roll

När du köper en tröja, en massage eller ett presentkort ger det mer effekter än att du får en vara eller en tjänst i utbyte mot pengar. Var du än väljer att handla dina produkter lämnar det positiva kringeffekter. Att handla lokalt och tänka axgant i dina inköp stärker hela Åland. 

När du handlar lokalt bidrar du till arbetsplatser och skatteintäkter till vårt åländska samhälle. Pengarna stannar på Åland och kan användas här många gånger till. 

Att stödja lokala handlare, butiker, tjänsteutövare (allt från hudvård till mekaniker och byggare osv.) och producenter med flera, hjälper till att skapa en levande ö. Vill vi ha ett stort utbud och en levande handel om 5 år, då behöver vi handla av de befintliga företagen idag. Var du väljer att spendera dina pengar spelar roll. 

Genom att handla lokalt minskar du även på transporterna, vilket är positivt för miljön och stärker Ålands självförsörjning. 

Många lokala företag ägs och drivs av entreprenörer som satsar sitt hjärta och själ i sina verksamheter. Genom att handla hos dem stöder du inte bara deras drömmar och ambitioner utan även hela det åländska samhället. Företag på Åland fungerar som en motor och gemenskap för hela samhället. Utan företag på plats skulle inte Åland vara levande och blomstrande. Du gör skillnad - tänk axgant i val av varor och tjänster. 

Första fredagen i november är det Axgan-dagen. Då uppmuntras du att tänka efter lite extra i dina val samt uppmärksamma åländska produkter, tjänster och se till att pengar stannar på Åland!

Läs mer om Axgan-dagen här.