13 oktober 2023

Ledarskapsvecka v. 43

Välkommen till Ålands Näringslivs ledarskapsvecka

Under vecka 43, 23-27 oktober, kommer vi ha extra mycket ledarskapsfokus.
Veckan kommer att fyllas med kurser, föreläsningar och inspirerande material som kretsar kring ledarskap.

 

Veckan i korthet:

Måndag 23.10 - Ledarskapswebbinarium

Tisdag 24.10 - Lär dig att coacha dig själv- workshop

Onsdag 25.10 - Lojalitetsplikten i arbetslivet – Vad innebär det?  - distanskurs

Torsdag 26.10 -  Från vision till strategi - distanskurs

Fredag 27.10 - Frukostträff

 

Måndag 23.10 - Ledarskapswebbinarium

Webbinariet för dig som är ledare eller chef och vill få inspiration för att hantera konflikter, skapa effektiva team och ett coachande ledarskap. 

Kostnadsfritt tillfälle. 

Läs mer och anmäl dig här.

Senaste anmälningsdag
20.10.2023

 

Tisdag 24.10 - Lär dig att coacha dig själv

Workshop

Denna workshop kommer att vara avgörande för dig som vill utveckla ditt självledarskap och få tillgång till praktiska verktyg för hur du tar dig från nuläge till önskat läge. Du kommer att lära dig att vara din egen coach och veta vad, varför och hur du ska nå ditt önskade läge. Att lära sig att coacha sig själv är en viktig del av att leda andra. 

Kl. 9.00-12.00 i Mariehamn

Föreläsare Johanna Karlström.

Plats: Konferensrum på Park Alandia Hotell, Norra Esplanadgatan 3

Kostnadsfritt tillfälle.

Mer information och anmälan hittar du här. 

Senaste anmälningsdag
20.10.2023

 

Onsdag 25.10 - Lojalitetsplikten i arbetslivet – Vad innebär det? 

Distanskurs

Att arbetstagaren har en lojalitetsplikt i sitt anställningsförhållande har de flesta koll på. Men vad innebär det i praktiken och hur förväntas en lojal arbetstagare uppträda? Var går gränsen för vad man kan säga och göra som anställd? Vad kan man ställa för krav på en arbetstagare utanför arbetstid? Är det möjligt som arbetsgivare att hänvisa till bristande lojalitet och avsluta arbetsförhållandet?
 
Att arbetsgivaren också har en lojalitetsplikt är däremot kanske mindre känt. Vad är arbetsgivarens lojalitetsplikt och vad innebär det i praktiken för dig som arbetsgivare?
 
Vi går igenom praktiska tips och frågor om båda parters lojalitetsplikt samt den domstolspraxis som kommit kring både arbetstagarens och arbetsgivarens lojalitetsplikt.

Läs mer och anmäl dig här

Senaste anmälningsdag
17.10.2023

Torsdag 26.10 -  Från vision till strategi

Distanskurs

Hur många ropar till av glädje då det talas om strategi? Hur många vet egentligen vad strategi betyder? Ingen fara, du är inte ensam… i alldeles för många företag och organisationer har man ingen aning om vad man ska göra eller vad man håller på med då man ska utveckla och genomföra strategier.

Det vanligaste felet är att man gör det för invecklat. Dessutom vet man inte hur de olika strategiska koncepten hör ihop. Det här leder till att strategin i praktiken inte går hand i hand med den strategiska planen. Den här utbildningen hjälper dig att förstå de olika strategiska koncepten samt hur de hör ihop med varandra. Du lär dig viktiga och nyttiga strategiska verktyg. Plötsligt faller bitarna på plats i strategikartan, och du får ett konkret redskap som du kan använda för att strategi ska vara inspirerande, logiskt, praktiskt och leda till bra resultat.

Läs mer och anmäl dig här

Senaste anmälningsdag

19.10.2023

 

Fredag 27.10 - Frukostträff

Ledarskapsdiskussion

Harriet Bodö, Tanja Sabel och Tove Erikslund är tre deltagare från Ålands Näringslivs nätverk Ledande Affärskvinnor som på frukostträffen kommer att diskutera kring ledarskapets möjligheter och utmaningar. De kommer att dela med sig av sina ledarskapsresor, insikter, tips och reflektioner. 

Mer information och anmälan hittar du här. 

Kostnadsfritt tillfälle.

Senaste anmälningsdag

25.10.2023