21 december 2023

God Jul och Gott Nytt År!

Under mellandagarna håller kontoret öppet med begränsade personalresurser. Du når oss enklast genom att ringa 018-29029 eller maila info@naringsliv.ax

Kontoret har full bemanning från och med den 2 januari 2024.

 

Julhälsning

 

Kära medlemmar, samarbetspartners och vänner,

 

Slutet av 2023 och tid för reflektion över det gångna året. För Ålands Näringsliv har det varit ett aktivt år. Det som bland annat kännetecknar året är att det har varit valår. Med ett nytt regeringsprogram och en nytillsatt landskapsregering ser vi fram emot att fortsätta arbeta mot en positiv och gynnsam miljö för företagande på Åland.

Under det gångna året har vi ansökt om och startat flera projekt för att främja och utveckla företagandet på Åland, erbjudit kompetensutveckling och utbildning samt deltagit aktivt i platsutvecklingsinitiativ och olika arbetsgrupper. Vår strävan är att stödja och främja företagandet på alla nivåer och se till att näringslivet på Åland fortsätter att blomstra.

Ett betydelsefullt steg under året har varit lanseringen av skattegränsrådgivningen. Genom att säkra fortsatt finansiering kommer vi att intensifiera vårt arbete med skattegränsfrågan och vi ser fram emot etableringen av det nya skattegränskontoret som startar upp 2024. 

Inför 2024 kommer vi att behålla vårt fokus på att underlätta för företagare att starta, driva och utveckla sina verksamheter på Åland. Vi inser att det finns komplexa utmaningar, som producentansvaret och skattegränsfrågan, och vi åtar oss att fortsätta arbeta hårt för att hitta hållbara lösningar i samarbete med alla berörda parter. 

För mig personligen har året varit extra spännande och intressant, då jag tillträdde som vd den 16 januari 2023. Jag ser fram emot ett aktivt 2024 och hoppas vi ses under det kommande året. 

Under mellandagarna kommer Ålands Näringsliv att vara öppet med begränsade personalresurser och återgå till full bemanning den 2 januari.

 

Med vänliga hälsningar,

 

Susanne Olofsson

Vd, Ålands Näringsliv
 

PS: Om du ännu inte har gjort det, passa på att anmäla dig till Ålands Näringslivs julfest!