27 mars 2023

Enkät: Mångfald vid rekrytering och stöd för företag

Ålands Näringslivs driver projektet “Vi Välkomnar Fler", som är ett projekt godkänt av Ålands landskapsregering och finansierat av Europeiska socialfonden (ESF). Under projektets gång hjälper projektledaren utrikesfödda, utanför de nordiska länderna, som befinner sig på Åland att finna sin jobbmöjlighet och bosätta sig här genom olika aktiviteter och evenemang, samt vägledning för individer.

Dagligen träffar projektledaren Viktoria Olsson drivna, utbildade och erfarna personer som vill bidra till det åländska samhället och näringslivet med sina kunskaper och erfarenheter som kämpar att komma ut på arbetsmarknaden.

Vår ambition är att hjälpa matcha dessa personers kunskaper med företagens nuvarande och framtida behov. Med ca 50 individer som har anmält sig till projektet, har vi tillgång till en stor kompetenspool som skulle kunna vara en bra resurs för företag inom olika branscher.

För att lyckas med tillväxt och lyckad matchning, behövs ett starkt och smidigt samarbete mellan er, representanter av olika åländska företag och arbetsgivarna där Ålands Näringslivets projekt Vi Välkomnar Fler fungerar som en länk mellan rekryterare och en ny grupp av kompetenta arbetssökare.

 Vi ber alla företag att igen ta några minuter och svara på nedanstående frågor. Enkäten finns här.

 

Om ni önskar att veta mer eller är i behov av specifikt kompetens, kontakta gärna projektledaren via epost: viktoria.olsson@naringsliv.ax

 

Tack på förhand!