Hur går det till?

Sista ansökningsdag 26.5.2019.

Du kan ansöka till konceptet genom att fylla i ansökningsformuläret som du hittar här

Besked om ansökan

Under vecka 22 kommer alla som ansökt om deltagande i sommarlovsentreprenörerna 2019 att få meddelande om de har fått en plats eller ej.

Förträffen

Den första träffen kommer vi ha den 5 juni klockan 18.00-20.00 på Park Alandia Hotell. Då kommer vi bland annat diskutera affärsidéer och sommarlovsentreprenörerna.                                                          

Utbildningskickoff

Under dessa dagar får du lära dig mer om grunderna i företagande och vässa dina entreprenörsegenskaper. Vi kommer bland annat gå igenom marknadsföring, prissättning, budget, försäkringar,  försäljning mm. Utbildningsdagarna är 13-14 juni och 17-19 juni i Ålands Näringslivs lokaler på Nygatan 6.

Dags att driva företag!

Efter utbildningsdagarna driver du/ni ett eget företag under sommarlovet (minst 4 veckor, men du kan även jobba längre om du vill). Du kan driva företaget ensam eller tillsammans med en kompis. Ni kan vara max upp till tre personer i varje företag. Varje sommarlovsföretag kommer att få ett startbidrag för att få hjälp med att komma igång med sin verksamhet. Under sommaren får du/ni stöd, råd och tips. Varje företag får en mentor från Lions Club Mariehamn. 

Sommarträff

Sommarträffen är den 9 juli. På sommarträffen träffas alla deltagare och mentorer för att göra en rolig aktivitet tillsammans. Det kommer även vara en avstämning och erfarenhetsutbyte mellan deltagarna.

Avslutning

Den 22 augusti kommer det vara en avslutningsträff. Sommarlovsentreprenörerna redovisar och berättar hur sommaren har gått. Vi har gemensam utvärdering om sommaren, fikar och varje sommarlovsentreprenör får ett intyg. Intyget är en bra merit att sätta med i sitt CV när du i framtiden söker arbete.

 

Ansök här!