Sommarlovsentreprenörer

"Sommarlovsentreprenörer" är ett inspirerande utbildningsprojekt och samtidigt Ålands roligaste sommarjobb! Konceptet erbjuder dig som är mellan 15-19 år  ( vid mån av plats antar vi även dig som är något äldre) möjligheten att skapa dig ditt eget sommarjobb genom att få prova på att vara egen företagare under sommarlovet. Som deltagare får du lära dig allt du behöver för att lyckas i ett eget sommarlovsföretag, knyta kontakter med olika personer i näringslivet och samtidigt chansen att tjäna pengar på din egen idé!

Titta på dessa länkar för mer information om Sommarlovsentreprenörer, hur det går till, ansökningsformulär, svar på vanliga frågor, för föräldrar,  deltagare och om oss

Anmälningslänk hittar du här. 

Kan du inget om företagande? Inga problem!

Under projektets gång, och med stöd av handledare från näringslivet, kommer du att få all nödvändig kunskap för att kunna driva ditt företag framgångsrikt. Att driva eget företag på sommaren är garanterat roligare än de flesta andra sommarjobb, samtidigt som det är en merit för framtiden!

Som deltagare erbjuds du:

  • Utbildning i företagandets grunder
  • Vägledning och experthjälp såväl före som under sommaren
  • Ditt sommarlovsföretag får ett stipendium för att komma igång med verksamheten
  • Kontakter till företag och redan etablerade entreprenörer
  • Insikter och praktisk erfarenhet av företagande, ekonomi, lagstiftning, marknadsföring, försäljning, affärsidéarbete etc.
  • Hjälp med eventuell redovisning av skatter och avgifter
  • Stöd ifall du vill driva din affärsidé vidare
  • En mentor från Lions Club Mariehamn

Livet som företagare har helt klart sina fördelar

Du är din egen chef och kan bestämma dina egna arbetstider. Men det krävs också att du är beredd att jobba hårt, ta eget ansvar och se lösningar istället för problem. Att driva eget företag på sommaren är garanterat roligare än de flesta andra sommarjobb, samtidigt som det är en merit för framtiden, men för att det skall bli bra behöver du ha rätt inställning och göra ditt yttersta.

Sommarlovsentreprenörerna genomförs genom ERUF projektet Utveckla framtidens företag och är därigenom kostnadsfritt för deltagarna. 

Anmäl dig här.

Gilla Sommarlovsentreprenörer Ålands Facebooksida