Företagarskolan

Företagarskolan hösten 2019 - anmälan stängd !!

Anmälan är stängd för hösten 2019. Företagarskolan ordnas igen våren 2020.

Företagarskolan arrangeras november-december 2019 i Ålands Näringslivs lokaler i centrala Mariehamn, Nygatan 6. 

Datum och tid

Fredagen den 8.11, kl 09:00-16:00
Lördagen den 9.11, kl 09:00-16:00
Onsdagen den 13.11, kl 13:00-18:00
Torsdagen den 14.11, kl 13:00-18:00
Fredagen den 22.11, kl 09:00-16:00
Lördagen den 23.11, kl 09:00-16:00
Tisdagen den 10.12, kl 17:00-20:30

Denna omgång har vi även distansdeltagande: Har du inte möjlighet att delta på plats i Mariehamn? Har du en dator med internetuppkoppling - då kan du delta hemifrån.

Observera!
Att delta i aktiviteterna som ordnas i det ERUF-finansierade projektet Utveckla framtidens företag är kostnadsfritt. Det är många som vill delta i våra aktiviteter som har ett begränsat antal platser. Därför fakturerar vi 50 euro vid avanmälan utan giltig orsak samt om man inte dyker upp vid aktiviteter som man har anmält sig till. Vänligen kontrollera att tidsschemat ovan passar och fungerar för dig.

 

Anmälan nu stängd, både för deltagare på plats och distansdeltagarehttps://www.lyyti.fi/reg/Foretagarskolan_hosten_2019

 

Ämnen som berörs under företagarskolan:

 • Affärsidé
 • Företagsform
 • Kunden
 • Marknadsföring
 • Konkurrenter
 • Försäljning
 • Bokföring
 • Budgetering
 • Beskattning
 • Affärsjuridik
 • Försäkringar

Företagarskolan vill ge dig en översikt i företagandets villkor, så att du får se på företagandet från olika håll och lära av andras erfarenheter. Företagarskolan ger dig en möjlighet att utvidga ditt nätverk och öppna nya dörrar till kontakter med andra företagare och sakkunniga. 

 

Företagarskolan 

Syftet med utbildningen är att ge nystartade blivande företagare en grundutbildning i företagandet. 

 

För vem?

Företagarskolans målgrupp är personer som planerar att starta företag eller som nyligen har startat företag. Företagsskolan ger dig en överblick över företagandets olika delar. Företagarskolan ger dig grundläggande information inom olika områden samt utvidgar ditt nätverk och ger dig möjligheten att lära känna andra som är i samma företagarskede som du är! För att få ut mest av kursen rekommenderar vi att du deltar i alla kurstillfällen, deltagare som deltar i alla tillfällen har förtur. 

 

Kommentarer från tidigare deltagare

"Det bästa var gemenskapen med andra nya företagare. Att få ta del av andras kunskaper och idéer."

"Föreläsningarna har varit matnyttiga och väldigt konkreta så det blir lätt att applicera på ett företag."

"Det bästa med kursen var att den var så omfattande. Mest givande med kursen var att gruppen bestod av folk från så många olika yrkeskategorier."

“Tydlig, bra och riktad information som är lätt att anpassa till sitt specifika företag.”

“Bra struktur på upplägget av kursen - pedagogiskt och logiskt. Gillar att vi fått möjlighet att fördjupa oss i våra egna specifika områden. “

“Nätverkandet har varit mycket givande. Att under kursens gång ge och få feedback på olika saker har jag uppskattat.”

“Jättebra kurslärare, tydligt och intressant.”

“Grupparbetena gav otroligt mycket. Olika infallsvinklar och att få ta del av andras oberoende tankar kring helheten och frågeställningar och funderingar.”

 

Arrangör

Företagarskolan ordnas som en del av projektet utveckla framtidens företag som drivs av Ålands Näringsliv. Projektet finansieras av Europeiska regional- och utvecklingsfonden (ERUF) och Ålands Landskapsregering och sträcker sig till 31.12.2020. Läs mera om projektet i sin helhet här. För mera information kontakta företagsrådgivare Dan Westerholm på telefon 529 303 eller dan.westerholm@naringsliv.ax

Att delta i aktiviteterna som ordnas i det ERUF-finansierade projektet Utveckla framtidens företag är kostnadsfritt. Det är många som vill delta i våra aktiviteter som har ett begränsat antal platser. Därför fakturerar vid 50 euro vid avanmälan utan giltig orsak samt om man inte dyker upp vid aktiviteter som man har anmält sig till. Du kan avanmäla dig kostnadsfritt fram till sista anmälningsdagen. Om något är oklart kring detta kontakta Dan Westerholm.