Prissättning

Föreläsning och workshop om prissättning ordnas lördagen den 27 januari 2018

Anmälningslänk

kl. 9.00-11.15
Gemensam föreläsning om prissättning (föreläsare Maria Österåker), (distansdeltagande möjligt)
 
Lunch kl. 11.15-12.15
 
kl.12.15-14.00,
Workshop i mindre grupper 

  • Tema 1: Prissättning för (mat)hantverksprodukter (föreläsare Maria Österåker), (distansdeltagande möjligt)
  • Tema 2: Prissättning för tjänster (föreläsare Siv Relander)
  • Tema 3: Prissättning för produkter (föreläsare Peter Ekholm)

 
Paus kl. 14.00-14.30 
 
kl. 14.30-15.15
Forts.

  • Tema 1: Prissättning för (mat)hantverksprodukter
  • Tema 2: Prissättning för tjänster
  • Tema 3: Prissättning för produkter

Om föreläsarna

Maria Österåker är ekonomiedoktorn och företagaren som uppmanar dig som småföretagare att ta betalt, att våga sticka ut och att tänka i nya banor. Hennes devis är att det är bättre att leva än endast över­leva. Idag är Maria en ofta anlitad föreläsare inom entreprenörskap, af­färsutveckling och förmågan att våga tänka större, våga tänka annorlunda och våga tänka business.

Marias bok “Ta betalt” har nominerats till årets marknadsföringsbok och med sina tankar kring ’Kul och Ful marknadsföring’ har hon hittat ett angreppssätt som flera gånger lyfts fram i media. Förmiddagens föreläsningen vänder sig till dig som vill utveckla din affärsidé, förstå dina kunder bättre och ringa in några riktigt goda skäl till att ta betalt. Till grund för föreläsningen ligger Marias bok ”Ta betalt! -Prissättning för skapande branscher”. Föreläsningen ger dig som företagare konkreta tips och verktyg för hur du prissätter din produkt eller tjänst och hur du skapar värde i det du säljer. Du lär dig även undvika de fällor företagare vanligtvis trillar i när de tänker prissättning.

Peter Ekholm har jobbat med utveckling, marknadsföring och försäljning av IT-relaterade produkter och tjänster i snart 20 år. Peters bana började under IT-boomen i slutet av 90-talet då han började jobba som IT-konsult i Stockholm. Han har också jobbat som både teknisk projektledare, teamledare och som marknadsförare. 

På marknadsföringssidan jobbade Peter med moderna, digitala lösningar för att kunna marknadsföra “rätt produkt till rätt kundgrupp” i den digitala världen. Peters passion ligger i att kunna leverera rätt produkt till kund för rätt pris och skapa långsiktiga relationer. Det tjänar både kund och säljare på - och som Peter är övertygad om - det tjänar hela samhället också på. 

Siv Relander arbetar som konsult och utbildar, speciellt med inriktning på ekonomi, logistik och processutveckling. Siv har en diger utbildning i ekonomi, farmaci och pedagogik och arbetserfarenhet från läkemedels-, livsmedels- och den teknokemiska industrin. Därtill har hon arbetat för olika organisationer såsom Finlands lastbilsförbund, Finlands inköps- och logistikförbund och har utfört uppdrag för bl.a. Finlands Speditionsförbund. 

 

Frågor besvaras av Susanne Olofsson susanne.olofsson@naringsliv.ax

Det är många som vill delta i våra aktiviteter som har ett begränsat antal platser. Därför fakturerar vid 50 euro vid avanmälan utan giltig orsak samt om man inte dyker upp vid aktiviteter som man har anmält sig till. Du kan avanmäla dig kostnadsfritt fram till sista anmälningsdagen.

Arrangör: Ålands Näringslivs ERUF-finansierade projekt Utveckla framtidens företag och projekt Kustens Mat.