Tusen unga ledare

16 ungdomar deltog i Tusen unga ledare i november 2017. Denna feedback fick vi från några utav ledarna som hade en ungdom med sig under en en arbetsdag:

"Tack för initiativet! Vi fick en pigg ung blivande ledare, som gjorde ett väldigt gott intryck kunskapsmässigt (=bra betyg för yrkesgymnasiets företagsekonomiutbildning) och var genuint intresserad av både vår verksamhet och av ledarskap. Vi blev så pass förtjusta i hennes personlighet och driv att vi bett henne söka jobb som en av våra sommarvikarier under 2018! Tänk vad bara en dag kan göra skillnad!"

"En riktigt trevlig dag och en frågvis följare, som kom med riktigt bra input och förslag på möten. Starkt gjort! Det är bra att få perspektiv från annat håll och att försöka visa vad man arbetar med till studerande var riktigt nyttigt. Jag hade trevligt och jag tror att min följare också hade en insiktsfull dag. Jag rekommenderar det varmt även till andra ledare. Bjud på dig själv och du får mycket igen av nya idéer och infallsvinklar på saker och ting!"

Stort tack till ledare och ungdomar som deltog i Tusen unga ledare! För bilder från dagen, sök på #1000ungaledare på sociala medier.

 

---------------------------------

Till kampanjen Tusen unga ledare väljs tusen ungdomar från hela Finland. Handelskammaren arrangerar Tusen unga ledare tillsammans med juniorhandelskammaren (på Åland JCI Mariehamn).

På Åland ordnas Tusen unga ledare i november, vecka 46, 13-17.11.2017. Se anmälningslänkarna nedan och observera att ledare och studerande har olika anmälningslänkar. 

Ledare: Påverka framtidens förmågor i arbetslivet
Som företagsledare ger du de ungdomar som deltar i kampanjen Tusen unga ledare en värdefull erfarenhet och ett exempel på hurdant ledarskap och kunnande som behövs i arbetslivet. Samtidigt kan du fundera över hur du själv utvecklas som ledare. I företagen och andra organisationer utgör målgruppen för kampanjen personer som verkar i olika ledande befattningar.

Ledare: Anmälningslänk

Studerande: Tillbringa en dag tillsammans med en ledare
Vad gör en företagsledare? Vilken är ledarens viktigaste förmåga? Hur blev chefen chef? Kampanjen Tusen unga ledare erbjuder dig en möjlighet att få svar på de här och på många andra frågor.
Du kan ansöka om att komma med om du är mellan 17 och 24 år och studerar vid (yrkes)gymnasium, yrkeshögskola eller universitet.

Studerande: Anmälningslänk

Tusen unga ledares hemsida

Kontaktperson Ålands Näringsliv Susanne Olofsson, telefon 529 303, email susanne.olofsson@naringsliv.ax

Kontaktperson JCI Mariehamn Terhi Metsola, telefon 040 511 1237, email  terhi.metsola@gmail.com