Susanne Fagerström, DeCuro Ab, Centrum i Mariehamn Ab

Intervju med Susanne Fagerström

 

Företagets namn: DeCuro Ab, Centrum i Mariehamn Ab

Ägare: Susanne Fagerström

Grundat år: 2015 (DeCuro)

Typ av företag: Aktiebolag

Bransch: Konsulttjänster inom affärsutveckling

Antal anställda: 1

Kontakt: www.decuro.ax

Susanne är en ålänning med många järn i elden. Hon är utbildad ekonom och jobbade i början av sin karriär på bank. Nu har hon jobbat 25 år som företagare inom detaljhandeln på Åland och har erfarenheter inom allt från franchisetagare och varuhuschef till affärsutvecklare och mental tränare.

Vad fick dig att bli företagare?

– Det började när jag i början på nittiotalet såg hur mycket pengar som rann ut från Åland till butiker i Sverige. Folk åkte över till Stockholm och Norrtälje över dagarna för att handla och det de egentligen bara ville ha var kvalité till bra priser. Det fick mig att under många år etablera olika butiker inom detaljhandeln, säger Susanne.

Det har också blivit några olika genom åren. Sedan nittiotalet har hon varit med och etablerat allt från Polarn och Pyret till Roberts Coffee, Dillen, Vivaldi och Kappahl för att nämna några. Senast var det Lindex som finns i Zepiels där hon i dag jobbar som varuhuschef.

Varför har det blivit så många genom åren?

– Därför att marknaden förändras. Om man som företagare inte kan anpassa sig till marknaden så är man snabbt ute i kylan. Bakom Kappahl på Åland till exempel finns en lång resa som började med Lekkedjan som sen blev till Polarn och Pyret och slutligen Kappahl.

Susanne blir lite nostalgisk när hon berättar om tiden då hon etablerade Kappahl på Åland.

– Ung som jag var såg jag alla utmaningar som möjligheter. Jag visste att folk ville ha prisvärt mode och att Kappahl kunde leverera det. Men när vi började etableringen stötte vi direkt på problem då allting var på finska. Allt det svenska materialet hade priserna angivet i kronor. All den marknadsanpassning som ligger centralt hos länderna fick jag sköta helt själv då Åland blev ett eget ”land”, säger hon.

Vad lärde du dig av det?

– Massor! Det var fantastiskt att få så mycket insyn i hur man sköter marknadsanpassning och marknadsföring. Jag hade tidigare jobbat som franchisetagare. Men nu fick jag helt plötsligt insyn ovanifrån och fick börja bygga egna rutiner på färdigt utprövade metoder. Samtidigt jobbade jag också som butikschef så det blev rätt många olika uppgifter för mig att sköta.

Susanne tror att det är vanligt för åländska företagare att hamna i situationer där man får göra lite av varje.

– Som öbor så är ju vi ju vana att behöva kavla upp ärmarna och göra saker själva om någonting ska bli gjort. Det är något som sitter djupt i vår identitet och det är ju både på gott och ont. Ålänningar har alltid varit ett driftigt och duktigt folk.

Men kläder och leksaker är inte det enda Susanne sålt på Åland. Hon har även haft två skobutiker. Men de senaste åren fokuserar hon främst på marknadsföring och affärsutveckling. På det sättet kan hennes erfarenheter komma till nytta för andra.

– Jag jobbar som affärsutvecklare i ett svenskt företag som heter StigFram. Vi jobbar med företag som vill utveckla sin service och resultat. StigFram skötte projektet ”Välkommen in” som var en satsning för att öka servicenivån hos åländska företag och butiker. Resultatet blev riktigt bra för de som deltog, säger hon.

Susanne är sedan tidigare utbildad mental tränare och har fortsatt bygga på den utbildningen. Senast inom hypnos.

– Hypnos är ett oerhört starkt verktyg när det kommer till att förändra tankesätt och beteendemönster. Inom den coachningverksamhet som jag bedriver för företagare är hypnos ett av mina verktyg.

Susanne berättar att det finns ett samband mellan affärsutveckling och mental träning och att det kan användas av alla som har ett mål.

– Jag använder mig av de metoder som Lars-Eric Uneståhl introducerade i idrottsvärlden på sjuttiotalet. Han är min mentor och jag har lärt mig väldigt mycket från honom. Om man lyssnar på svenska OS-medaljörer så hör man hur de berättar om sambandet mellan deras framgång och mental träning. Charlotte Kalla sade i en intervju att mental träning är nyckeln till hennes OS-guld.

Någonting Susanne lägger ner mycket tid på är centrumutveckling. Hon vill se en levande ort där alla trivs och mår bra.

– Åland behöver en attraktiv centralort med mycket puls. Ålänningar och turister behöver ha tillgång till bra butiker, restauranger, boenden och sociala inrättningar såsom post, banker, bibliotek och så vidare. Dessutom är det viktigt med evenemang som ger alla en trivsam upplevelse. Även miljö är en trivselfaktor som många minns. Därför tror jag att vi behöver jobba med alla sinnen då vi utvecklar centrum, avslutar hon.

Text: Jannik Svensson

Foto: Cajsa Borgström

 

Publicerad mars 2018