Johan Sundblom, Go Optimal Ab

Företagsnamn: Go Optimal AB

Ägare: Johan Sundblom

Grundat år: 2014

Typ av företag: Aktiebolag

Bransch: Marknadsföring

Antal anställda: 1

Kontakt: www.gooptimal.ax

 

För Johan Sundblom var företagandet det bästa alternativet då branschen han verkar inom inte är så vanlig på Åland. Han jobbar som konsult inom digital marknadsföring och webbanalys, men driver också e-handel – något som sträcker sig utanför Ålands gränser.

 

Innan Johan startade sitt företag 2014 jobbade han i flera år som sökmotoroptimeringskonsult på ett svenskt företag. Han hann också med att vara sökmotoroptimeringsansvarig på ett spelbolag på Malta.

I dag nischar han sig på digital marknadsföring och webbanalys på Åland.

– Främst sysslar jag med SEO och Google Adwords, men också med Facebook. Mitt jobb är att visa mätbara resultat till mina kunder för att nå en så hög avkastning på annonskostnaden som möjligt, berättar han.

Förutom marknadsföring jobbar han också med webbanalys, som går tätt hand i hand.

– Jag hjälper mina kunder i hela processen, från att implementera mätpixlar och till att analysera Allt för att förstå vad som händer när kunden kommer till hemsidan. Jag skapar utifrån den datan rapporter och kan hjälpa mina kunder att bygga en plan för den digitala marknadsföring. I planen ingår allt från kanaler till målsättningar och budgetplanering, säger Johan.

Hur kom du in på företagandet?

– Jag hade egentligen alltid drömt om att ha ett eget företag. Friheten lockade mig väldigt mycket. När jag kom tillbaks till Åland från Malta fanns det inget renodlat jobb inom det här området och då föll det sig naturligt att pröva på själv. Sen gick det ganska bra, så jag har fortsatt.

Möter du några utmaningar i företagandet?

– En stor utmaning är att man måste göra allting själv. En större utmaning är att hinna med det. Man blir tvungen att hantera saker som ligger utom ens egen spetskompetens. Det är mycket administration, men den kan man självklart ta hjälp med. För mig är en stor utmaning att jag behöver vara ute och sälja mig själv då det faller inte helt naturligt för mig. Men jag har fått lära mig det. Men samtidigt som något kan kännas utmanande tycker jag alltid att det är kul och utvecklande att lära mig nya saker.

Förutom säljmöten, hur marknadsför du dig själv?

– Jag gör själv lite digital marknadsföring för mitt företag men de flesta av mina kunder har kommit till mig genom att söka upp mig. Åland är ganska litet, så gör man ett bra jobb så pratar folk om det och då får man nya kunder.

E-handel från Åland

Johan jobbar som konsult åt en handfull kunder, men utöver det driver han också två nordiska e-handelsbutiker; www.lehtitukku.fi och www.clearvi.se & www.clearvi.fi

– De här projekten inleddes då vi kunde nyttja momsgränsen till vår fördel. Vi hade då ett lager här på Åland. Nu har det tyvärr skett vissa förändringar som gjort att det måste tullas ut och in, så nu har jag lager i Sverige istället.

Har du några planer på att skala upp i framtiden?

– I dagsläget tar jag en dag i taget. Men visst skulle det vara kul att expandera och anställa. Det skulle nog finnas utrymme för det. Men i dagsläget inga planer.

Har du något tips till de som går i tankar på att starta eget företag?

– Om man funderar på det så borde man göra det. Man kan alltid ta hjälp med det man känner att man inte är så bra på. Finns det möjlighet ska man ge det tid och inte ge upp för tidigt, det tar ofta lite tid före man får saker att hända. Ett ge upp för tidigt är en vanlig fälla många som startar eget faller i. För mig tog det ungefär ett år innan det började hända saker.

Vad har du lärt dig av företagandet?

– Många praktiska saker såsom grundläggande bokföring, att sälja, räkna på olika företagsekonomiska saker och att få lönsamhet. Jag lär mig nya saker hela tiden, även inom digital marknadsföring och webbanalys.

 

Text: Jannik Svensson

Foto: Cajsa Borgström