Hur går det till?

Sista ansökningsdag 28.5.2017.

Du kan ansöka till konceptet genom att fylla i ansökningsformuläret som du hittar här

Besked om ansökan

Under vecka 22 kommer alla som ansökt om deltagande i sommarlovsentreprenörerna 2017 att få meddelande om de har fått en plats eller ej.

Första träffen

Den första träffen kommer vi ha på eftermiddagen den 1 juni, i Ålands Näringslivs lokaler på Nygatan 6. Då kommer vi bland annat diskutera affärsidéer och sommarlovsentreprenörerna.                                                                      

Utbildningskickoff

Under dessa dagar får du lära dig mer om grunderna i företagande. Vi kommer gå igenom allt ifrån marknadsföring, prissättning och budget till arbetskydd, försäkringar och försäljning mm. Utbildningsdagarna kommer att vara 12-15 juni.

Dags att driva företag!

Efter utbildningsdagarna driver du/ni ett eget företag under sommarlovet (minst 4 veckor, men du kan även jobba längre om du vill). Du kan driva företaget ensam eller tillsammans med en kompis. Ni kan vara max upp till tre personer i varje företag. Varje sommarlovsföretag kommer att få ett startbidrag för att få hjälp med att komma igång med sin verksamhet. 

Under sommaren får du/ni stöd av en mentor/projektledare. 

Sommarträff

Sommarträffen är den 13 juli. På sommarträffen träffas alla deltagare och gör en rolig aktivitet tillsammans. Det kommer även vara en avstämning och erfarenhetsutbyte mellan deltagarna.

Avslutning

Den 21 augusti kommer det vara en avslutningsträff, dit är även föräldrar välkomna. Sommarlovsentreprenörerna redovisar och berättar hur sommaren har gått. Vi har gemensam utvärdering om sommaren, fika och intygsutdelning. Intyget är en bra merit att sätta med i sitt CV.

 

Ansök här!