Hur går det till?

Sista ansökningsdag 24.5.2018.

Du kan ansöka till konceptet genom att fylla i ansökningsformuläret som du hittar här

Besked om ansökan

Mellan 25-28.5 kommer alla som ansökt om deltagande i sommarlovsentreprenörerna 2018 att få meddelande om de har fått en plats eller ej.

Förträffen

Den första träffen kommer vi ha den 28 maj mellan klockan 17.30-19.00, i Ålands Näringslivs lokaler på Nygatan 6. Då kommer vi bland annat diskutera affärsidéer och sommarlovsentreprenörerna.                                                          

Utbildningskickoff

Under dessa dagar får du lära dig mer om grunderna i företagande. Vi kommer gå igenom allt ifrån marknadsföring, prissättning och budget till arbetskydd, försäkringar och försäljning  mm. Utbildningsdagarna kommer att vara 11-15 juni

Dags att driva företag!

Efter utbildningsdagarna driver du/ni ett eget företag under sommarlovet (minst 4 veckor, men du kan även jobba längre om du vill). Du kan driva företaget ensam eller tillsammans med en kompis. Ni kan vara max upp till tre personer i varje företag. Varje sommarlovsföretag kommer att få ett startbidrag för att få hjälp med att komma igång med sin verksamhet. Under sommaren får du/ni stöd av en mentor från Lions Club Mariehamn.

Sommarträff

Sommarträffen är den 11 juli. På sommarträffen träffas alla deltagare för att göra en rolig aktivitet tillsammans. Det kommer även vara en avstämning och erfarenhetsutbyte mellan deltagarna.

Avslutning

Den 28 augusti kommer det vara en avslutningsträff. Hit är även föräldrar eller anhöriga välkomna. Sommarlovsentreprenörerna redovisar och berättar hur sommaren har gått. Vi har gemensam utvärdering om sommaren, fikar och varje sommarlovsentreprenör får ett intyg. Intyget är en bra merit att sätta med i sitt CV.

 

Ansök här!