Många sätt att bli företagare och entreprenör

I samband med Ålands Näringslivs projekt Utveckla Framtidens Företag REACT har det dykt upp många intressanta tankar kring företagsamhet och entreprenörskap.

Utöver möjlighet att starta upp eget företag från scratch vill vi här lyfta fram möjligheten att överta verksamheten helt eller delvis i ett befintligt företag, tex. i samband med en kommande generationsväxling.

- Det finns många intressanta företag, både större och mindre, som står inför betydande förändringar. Därför är det viktigt att i god tid lyfta möjlighet till hel- eller delägarskap i samband med generationsskiften på bordet. Att ett livskraftigt företag slaktas eller läggs ned helt är illa både för samhälle och ägare, ren kapitalförstöring.

Åland Näringsliv vill därför som komplement till nuvarande Företagsbörs (där företag som är till salu finns) efterlysa personer som kunde tänka sig att i framtiden bli företagare genom att tex. överta ett befintligt företags verksamhet. Om du eller någon du känner går i sådana tankar skall man inte tveka utan höra av sig till oss. 

Jenki Rask, 
Vd Ålands Näringsliv