Inled hösten med Näringslivsdagen

Torsdagen den 29 augusti arrangerar Ålands Näringsliv åter en aktuell Näringslivsdag. I år fokuserar vi "Inspirerande tillväxt". Bakgrunden är att Ålands ekonomi har halkat efter omvärlden i form av tillväxt. Detta måste vi ändra på. Ett samhälle som stagnerar ekonomiskt får på sikt problem med att finansiera välfärden, attrahera arbetskraft eller ta vara på dynamiken den globala utvecklingen. Därför behöver Åland tillväxt. 
 
På Näringslivsdagen kommer vi att diskutera var Åland hittar vägen mot tillväxt. Vad är de globala tillväxtrenderna? Vad tror företagen på Åland att ska lyfta oss?

För att inspirera oss har vi bjudit in några av de bästa talarna i Norden. Vi lyssnar till:
 
Annika Winsth chefsekonom på Nordea. Annika kommer att berätta om tillväxt, dels vad det innebär men även sätta Åland i ett omvärldsperspektiv.
 
Svante Randlert föreläser om framtidens viktigaste konkurrensfaktor. Vilka blir framtidens mest framgångsrika företag? Svante Randlert är en av Sveriges mest anlitade inom ämnet och samarbetar med de största arbetsgivarna i Norden. 2018 blev han utsedd till årets talare.
 
Thomas Ek berättar om mod och entreprenörskap. Hur växer man företaget? Thomas Ek drev OBH Nordica tillsammans med sin bror och byggde upp företaget till marknadsledande inom sin bransch. Följ med och inspireras.
 
Jouko Kinnunen från ÅSUB berättar om tillväxtutredningen. ÅSUB har under våren 2019 gjort en utredning av globala trender som man kombinerar emipiriskt genom att fråga över 300 åländska företag var de ser sin framtida tillväxt. Utredningen ska färdigställas under 2019 men redan på Näringslivsdagen får vi ta del av de första analyserna.

Efter föreläsningarna beger vi oss till Brasserie Ångbåtsbryggan för middag, mingel och paneldiskussion

Paneldiskussionen fokuserar på Ålands framtida tillväxt och panelen består av: Annika Winsth, Camilla Gunell, Mats Perämaa och Jouko Kinnunen.

Trakteringen 
Välkomstdrink: Prosecco eller alkoholfritt alternativ
**************************
Förrätt: Åländsk lufttorkad skinka med vitmögelost från Mattas Gårdsmejeri på nybakt lantbröd, havtornsmarmelad och syrlig örtsallad
Serveras med en Stallhagen, ett glas vitt vin (Parlez-Vous Sauvignon Blanc, Frankrike) eller ett alkoholfritt alternativ
*************************
Varmrätt: Träkolsgrillad åländsk biffrad serveras med primörer, Sauce Choron, rödvinssky och bakad potatis
Serveras med en Stallhagen, två glas rött vin (Entrecôte, Frankrike) eller ett alkoholfritt alternativ
************************
Kaffe

Välkommen på Näringslivsdagen 2019

Läs mer och anmäl dig här.

 

Näringslivsdagen arrangeras i samarbete med DKCO, Ålandsbanken, Strax Kommunikation och Ålandstidningen.