Share & Learn

#Optinova 8.12.2016

#Crosskey 7.11.2016 

#Finavia 14.3.2017

 

Vad är Share & Learn?

Vi tror att vi alla har något att lära oss av varandra, oavsett verksamhet och storlek. Genom att se och höra vad andra har gjort med framgång, kan vi få inspiration till att förbättra vår egen verksamhet. Genom att höra vad som har funkat mindre bra, så kan vi få tips om hur vi undviker en del misstag. Eftersom vi är ett litet och koncentrerat samhälle så har vi en unik möjlighet att dela med oss över verksamhetsgränserna.

Share & Learn är Agile Islands variant av studiebesök och där fokus ligger på att lära av varandra hur vi bäst arbetar agilt och lean. De företag som känner att de har något att dela med sig av blir värdar för ett studiebesök. Märk att inget är för stort eller för smått att presenteras. Det kan därför handla om allt från t ex strategisk planering till hur man fiffigast river av post-it lappar och allt däremellan! Det skall inte kännas alltför prentatiöst och vi strävar efter att ha en öppen och jordnära dialog.

Studiebesöket utformas av det företag som bjuder in, men en typisk agenda kan se ut så här.

  1. Välkommen, kort introduktion till företaget och dess verksamhet
  2. Ev rundvandring (lite beroende på typ av verksamhet)
  3. Delande av erfarenheter som det arrangerande företaget har tillgodo gjort sig, bra som dåliga, inkl frågestund/diskussion
  4. Avslutning, sammanfattning

Längden på studiebesöket anpassas utifrån vad som är på programmet, men som riktlinje så bör det inte hålla på längre än 2 h.

Har ditt företag/organisation lyckats med något som ni tror att andra skulle dra nytta av?
Är du intresserad av att höra hur andra verksamheter löst ett problem som du har?
Är du kanske helt ny inom agile and lean och vill ha inspiration för hur du kan komma igång på din arbetsplats?

Ifall detta låter intressant så kontakta genast Agile Islands via kontaktformuläret. Speciellt ifall det är så att ditt företag/organisation är intresserade av att hålla i ett studiebesök!

En berättelse om hur agilt har införts och var vi är nu på Optinova i användandet av de lättrörliga metoderna.

Vem: Optinova
När: Torsdag 8.12.2016 15:00 – 17:00
Var: Optinova Godby, Industrivägen 5
Anmälan: Via Facebook event i gruppen Agile Islands eller per epost till andreas[dot]perjus[at]optinova[dot]com

Innehåll:
Vi kommer att berätta om vägen från våra första steg (finansiell forecasting och action planering istället för budgetering), till hur vår R&D, där vi använder olika modeller för olika team mognat under de snart 12 månader som vi har kört enligt de agila metoderna.

Vi kommer att berätta om vår övergripande process och visa de olika tavlorna som används inom R&D där en av våra produktägare kommer att berätta lite om hur vägen har varit från den gamla onda tiden, till agil start till nuläge.

Som ett sista steg en gemensam diskussion om de utmaningar som vi står inför just nu, kanske kan hjälpa andra att undvika vissa fallgropar.

På vägen kommer ni också att få se lite av hur vi tillverkar våra produkter i fabriken.

Välkomna till #mågottfabriken!

Hur vi använde Kanban i kombination med morgonmöten för att slutföra S-Bank kortprojektet

Vem: Crosskey
När: 7.11.2016 15:30 – 17:00
Var: iTiden. Mötesrum Klinten. Använd huvudingången ta direkt till vänster, gå igenom en glasdörr och direkt till vänster är mötesrum Kliten.
Anmälan: Skicka din anmälan per epost till andreas[dot]bjork[at]crosskey[dot]fi

Innehåll:
Hur kunde en enkel Kanban tavla hjälpa oss att jobba mot samma mål, fokusera, visualisera, prioritera och medvetet glömma saker? Hur använde vi oss av Kanban och vad var syftet med det? Hur ändrades tavlans innehåll och information under dessa månader?

Tavlan användes under de sista månaderna av projektet då det var dags att knyta ihop ett två år långt projekt, med ca 80 Crosskey anställda involverade, för att lyckas med en migrering av ett 24/7 system utan påverkan för över 2 miljoner slutkunder. Diskussionen kommer att fokusera på Kanban och de värderingar/principer som användes.

Kundresan i fokus

Vem: Finavia 
När: tisdag 14.3.2017  kl 16.00
Var:  60 North Bar & Café på Mariehamns Flygplats
Anmälan: Via Facebook event i gruppen Agile Islands eller via mail till therese.ling[at]naringsliv.ax

Innehåll:

Välkommen till Mariehamns flygplats på ett Share & Learn tillfälle. Kvällens tema är kundresa, customer journey. Något alla företag mår bra av att se över oavsett bransch. Är kundresan smidig och tillfredsställande eller finns det eventuellt några luckor, svaga punkter eller möjligheter att erbjuda ytterligare service? Ofta krävs mycket smidigt samarbete olika verksamheter och team emellan för att få till en bra servicekedja för kunden.

Flygplatschef Tanja Sabel berättar om hur Finavia och Mariahamns flygplats arbetar med att få till en smidig kundresa genom flygplatsen. 

Finavia - for smooth travelling.