Senaste nytt

01.02.2017 - Event 2017

Planeringen av Agile Islands event 2017 framskrider. Den första preliminära agendan kan du hitta här: Event 2017 Vi tar mer än gärna emot feedback på agendan för att vi skall kunna göra det så intressant som möjligt för dig.

27.12.2016 – Planering för Agile Islands event 2017 påbörjat

Innan jul samlades ett antal person för att påbörja planering av Agile Islands 2017 event. Gruppen var överens om att vi skall genomföra ett event under hösten 2017 samt att vi skall förbättra eventet. Diskussionerna under den första träffen var väldigt breda för att komma igång.

Nästa gång kommer vi att träffas den 16 januari. Har du input eller feedback är du varmt välkomen att dela med dig till oss. Feedback kan skickas t.ex. via facebook gruppen "Agile Islands". Under arbetes gång kommer vi att vara transparenta med informationen för att göra eventet så bra som möjligt.

26.12.2016 – Agile Lunch december och januari

December månads agila lunch hölls den 7.12.2016. Backlog och mindmap från detta tillfälle under menyn Agile lunch anteckningar. Extra roligt med detta tillfälle var att antalet deltagare gjorde att gruppen delades in två grupper.

Januari månads Agila lunch avviker från det nya upplägget med att Agile lunch alltid sker den första onsdagen i månaden. I januari kommer det att vara den 11 januari eftersom första onsdagen är mtt i mellandagarna. Varmt välkommen med!

20.11.2016 – Förändring i Agile Lunch

Efter diskussioner har vi beslutat att ändra tidpunkten för de agila luncherna. Enligt det nya konceptet kommer vi att hålla agil lunch den första onsdagen varje månad. Vi kommer även att skapa upp ett event i facebook gruppen för att påminna om när det är dags. Läs mera om koceptet här: Agil Lunch.

10.11.2016 – Optinova Share & Learn

För de som är intresserade av hur man kan komma igång med agilt i en icke mjukvaruorganisation är varmt välkomna att delta i det andra tillfället av Share & Learn: En berättelse om hur agilt har införts och var vi är nu på Optinova i användandet av de lättrörliga metoderna.

26.10.2016 – Agila luncher, Share & Learn & Agil introduktion

Agila luncherna fortsätter- Är du intresserad att se vad som diskuterades idag så finns backlogen och en mindmap här: Agile lunch anteckningar..

För de som är intresserade av hur man kan använda Kanban inom projekt så är varmt välkomna att delta i första tillfället av Share & Learn: Hur vi använde Kanban i kombination med morgonmöten för att slutföra S-Bank kortprojektet..

Under oktober månad har agil introduktion hållits för Jomala komun och ÅHS. Är du och ditt företag intresserade av att få en inblick i vad agilt handlar om är ni varmt välkomna att ta kontakt så ordnar vi en introduktion. Grunden i introduktionen är information om agilt (till viss del även lean), erfarneheter från Åländska organisationer och lite praktisk hur man kan komma igång.

11.10.2016 – Första tillfället för Share & Learn

Läs mera om konceptet Share & Learn..

Första tillfället kommer Crosskey att berätta mera om hur de använde Kanban och morgonmöte i S-Bank kortprojektet. Mera information om tid, plats och anmälningar: Hur vi använde Kanban i kombination med morgonmöten för att slutföra S-Bank kortprojektet.

12.9.2016 – Fyra av presentationerna tillgänliga

Fyra av de presentationerna som hölls under konferensen Agile Islands 2016 är nu tillgänliga. Du kan hitta dem under material.

7.9.2016 – Vad händer nu?

Stor del av responsen var positiv och det kom in lite förslag på aktiviteter vi skulle kunna göra för att fortsätta arbetet med att nå visionen.

Agile lunch
Med början onsdag den 14 septmeber kör vi igång med Agile lunch. Läs mer

Facebook grupp
Vi har skapat upp en facebook grupp för att effektivare kunna kommunicera angående vad som händer inom Agile Islands och för att ni skall kunna kommunicera direkt med varandra. Gruppen hittar ni genom att söka på Agile Islands. Sprid gärna budskapet om gruppen

Tankar
Det har kommit lite förslag som vi skall se hur vi kan förverkliga. Mera om dessa inom en snar framtid.

7.9.2016 – Agile Islands eventet 2016 genomfört

Första steget för att nå visionen Agile Islands är nu genomfört. Vi från arrangörsgruppen vill tacka alla deltagare och talare för att ha bidragit till en fantastisk eftermiddag.

Vi håller på och se över möjligheterna att kunna dela presentationerna med er alla via siten, men vi kan inte garantera att det lyckas. Har ni feedback är det fritt fram att skicka in den. Har ni initiativ ni vill köra på med är det bara at köra och vill ni ha synlighet hjälper vi er gärna.

Feedback från eventet finns här: Event 2016 feedback

4.9.2016 – Snart 400 anmälda

Med endast ett par dagar kvar till eventet är vi nästan 400 anmälda. Dessa 400 anmälda kommer från närmare 60 olika organisationer. Det är större och mindre organisationer, det är privat och offentliga samt det är olika typer av företag/organisationer. Roligt att vi lyckades med att få med denna variation.

Det finns fortfarande platser kvar. Förhoppningsvis når vi upp i över 400 deltagare.

Anmälningar till eventet tas nu emot genom denna länk

Vill du ha programmet utskrivet inför eventet så hittar du utskriftsvänlig agenda på sidan "Material"

22.8.2016 – Anmäl dig och ditt företag nu

Från och med idag så börjar vi att ta emot anmälningar till Agiles Islands 2016 eventet. Är du intresserad av att delta och något är oklart är du varmt välkommen att kontakta oss via formuläret på sidan "Om".

Anmälningar till eventet tas nu emot genom denna länk

Vill du ha programmet utskrivet inför eventet så hittar du utskriftsvänlig agenda på sidan "Material"

17.8.2016 – Anmälningar öppnar vecka 34

Under vecka 34 kommer sidorna för att anmäla sig till eventet att öppnas. Vänligen obeservera att det finns två olika alternativ. Det första alternativet är gratis och innebär att du kan delta under den inledande delen som pågår från klockan 12:00 - 14:00. Det andra alternativet kostar 45€/person och innebär att du kan delta hela eftermiddagen, väljer vilket break-out session du vill delta i och det bjuds på på kaffe under pausen.

Har du frågor är du välkommen att ta kontakt med oss via kontaktformuläret på sidan Om

15.8.2016 – Agendan spikad

Efter lite arbete under sommaren har vi spikat agendan och lyckats att få in Åre Skidfabrik som sista talare. Åre skidfabrik kommer att prata under sessionen för projekt-, produkt- och portföljhantering och berätta om hur de utvecklade en vinnade offpistskida.

Läs mera här: Event 2016.

21.6.2016 – Agenda och poster i pdf format

Nu finns det en poster och agenda i pdf format som är nerladdningsbara. Dessa hittar du här: Material.

I dagens samhälle där majoriteten har en mobiltelefon så tror vi att det är fördelaktigt att inte behöva använda sig av papper. Genom att ha en pdf med agenda så vill vi att den alltid är tillgänglig för alla och att vi även på eventet skall kunna minimera behovet av pappersmaterial. Då det kommer att komma mera information eller material kommer vi att ladda upp det här.

Så för att få senaste information och material om Agile Islands eventet så behöver du nu som då besöka oss här.

14.6.2016 - Nu är vi på webben vilket betyder att vi existerar

Efter snart sju månaders arbete så är vi otroligt glada att vi kan offentliggöra visionen om Agile Islands. Visionen finns i text under länken Om.

Då vi för sju månader sedan började fundera på hur vi kunde påbörja arbetet med att förverkliga visionen kom vi ganska snabbt fram till att vi måste få in feedback för att veta om andra tycker det låter spännande och vad som är viktigt. För att göra något som når ut till många och sprida vår vision bestämde vi oss att skapa ett Agilt event på Åland.

De flesta detaljer för eventet är nu på plats och vi är redo att börja ta emot anmälningar. Det finns ett par detaljer som vi fortfarande skall fylla på med information och när detta sker kommer vi att meddela här på bloggen då ny information finns tillgänlig.

Vi tror att det skall finnas något intressent för alla typer av organisationer och vi hoppas att ni ser det här som intressant och hjälper oss att fylla det här eventet.

Vill du och din organisation vara med på resan mot visionen är du varmt välkommen att kontakta oss.

Vill du veta det senaste som pågår inom Agile Islands och de uppdateringar som sker angående eventet ber vi dig att kolla in här nu som då.