Näringslivsdagen

Näringslivsdagen

Näringslivsdagen är ett årligt återkommande evenemang. Den arrangerades första gången 2007 och under åren har den utvecklats med att erbjuda föreläsningar i världklass och stora möjligheter att nätverka med både det svenska, finska och åländska näringslivet.

Näringslivsdagen 2018

Tid: Torsdagen den 23 augusti 2018
Plats: Mariehamn
Tema: "Det nya entreprenörskapet - hur gamla affärsmodeller ändras och hur nya skapas"
Anmäl dig här
 

Välkommen att anmäla dig till Näringslivsdagen 2018

Tid: Torsdagen den 23 augusti kl 14.00-20.00
Plats: Alandica Kultur och Kongress, middag på Brasserie Ångbåtsbryggan
Tema: Ett nytt entreprenörskap
 
I augusti arrangerar Ålands Näringsliv åter en intressant Näringslivsdag där vi kommer att få lyssna till:
 
Eva Hamilton tidigare VD på SVT. Hon ska berätta om den digitala resan som SVT gjorde under hennes tid på bolaget. Hur formar man en organisation som är fast förankrad i en svunnen tid.
 
Clara Lidström och Anna Karin Nyberg berättar om hur ett nytt entreprenörskap som växer fram ur ett intresse av att skriva. Hur ser framgångsrika affärsmodeller ut i det nya digitala landskapet.
 
Elisabet Elmsäter Vegsö berättar om den fysiska handeln i en digital värld. En global konsument, digitalisering och en växande e-handel förändrar handeln. Hur påverkar detta den fysiska handeln och våra handelsplatser?

 

ca 18.00 Middag och eftersnack (Ångbåtsbryggan Brasserie)
Förrätt: Lättrökt Åländsk lammtartar med svartbröds crostini, picklad rödlök och örtsallad
serveras med ett glas Le Havre de Paix Blanc, Frankrike eller alkoholfritt alternativ

Varmrätt: Helstekt oxfilé med portvinsglacerad lök, primörer, dijon- dragonsmör och pommes provencale
serveras med ett glas Le Havre de Paix Rogue, Frankrike/ Le Havre de Paix Blanc, Frankrike eller ett alkoholfritt alternativ

Dessert: Calvados flamberade åländska äpplen med gammeldags vaniljglass från Åca och kolakakssmul
Kaffe inkl påtår

Välkommen på Näringslivsdagen 2018

Näringslivsdagen sponsoreras av DKCO och Ålandsbanken. Strax och Ålandstidningen är mediepartner.

 

 

Näringslivsdagen 2017

Näringslivsdagen 2017 fokuserade på "Hållbarhet - att bygga ett vinnande lag". Per Grankvist föreläste om en av vår tids stora frågor - hållbarhet och huruvida man kan tjäna pengar på det? Han berättade om de olika delarna inom området (CSR, miljö och etik) och hur företag kan arbeta med dessa frågor för att öka sin lönsamhet. Genom att utgå från konkreta exempel förklarade Per hur hållbarhetsfrågorna förändrar det sätt företag och organisationer arbetar och samarbetar. Elisabet Vinberg Hearn berättade om hur man skapar framgångsrika, vinnande team. Hennes tiopunktslista över vad som krävs för att nå detta var mycket inspirerande. Dagen fortsatte med IFK Mariehamns väg till framgång. Thomas Lundberg och Peter Lundberg berättade om hur IFK målmedvetet och långsiktigt arbetade med gruppdynamik och rätt fokus. Ett arbete som ledde hela vägen till ligaguld 2016. Alexander Bard avslutade dagen med en träffsäker föreläsning om hur vår kommunikation växte fram genom historien. Vi står nu inför den fjärde kommunikationsrevolutionen och därför kommer den digitala utvecklingen  att förändra oss.  Vi avslutade kvällen med en middag på Ångbåtsbryggan, kryddat med en intressant paneldiskussion.

 

Näringslivsdagen 2016

Näringslivsdagen fokuserade på en uppdatering av världen, där Staffan Landin visade hur världen faktiskt har blivit bättre. Cecilia Andrén Nyström om att arbeta med organisationer i tredje världen och Michael Lemner om hur detaljhandeln blir digital. Under middagen berättade Christian Bönnelyche om appen "Blågult inifrån" som ger fotbollen en direktkontakt med sina supportrar.

 

Näringslivsdagen 2015

Näringslivsdagen 2015 hölls torsdagen den 27 augusti på Alandica. Över 200 personer samlades för att lyssna på Magnus Lundberg, Jens Lind och Anna Serner. Ålands Näringsliv delade även ut stipendier till unga entreprenörer från vår stipendiefond.

Näringslivsdagen avslutades med middag där vi fick en presentation av sociala robotar från några av de främsta forskarna i världen. Stämningen var på topp och betygen goda. Jörgen Pettersson beskrev Näringslivsdagen såhär. Martin Nilsson filmade Nao - roboten som avslutade kvällen.

 

Näringslivsdagen tidigare år

Under åren har flera kvalificerade föreläsare besökt dagen. Här kan bl.a. nämnas:

 • Anna Serner
 • Carin Holmquist
 • Carl-Johan Jarnheimer
 • Cecilia Andrén-Nyström
 • Ebba Lindsö
 • Jens Lind
 • Johan Stael von Hollstein
 • Jonas Kjellberg
 • Magnus Lundberg
 • Martin Granholm
 • Michael Lemner
 • Per Holknekt
 • Risto EJ Pentillä  
 • Paolo Roberto
 • Pär Lange
 • Staffan Landin
 • Stefan Hyttfors
 • Ylva Lindberg

#näringslivsdagen

Projektets sponsorer