Företagarskolan

Företagarskolan

Företagarskolan vill ge dig en översikt i företagandets villkor, så att du får se på företagandet från olika håll och lära av andras erfarenheter. Företagarskolan ger dig en möjlighet att utvidga ditt nätverk och öppna nya dörrar till kontakter med andra företagare och sakkunniga. Som föreläsare fungerar sakkunniga inom de olika områdena.

Du deltar på plats i Mariehamn eller hemifrån via din dator. 

Kursstart

Nästa omgång av företagarskolan startar hösten 2017.

Företagarskolan består av olika teman:
- Företagande och entreprenörskap
- Ekonomi och finansiering
- Marknadsföring
- Bokföring, moms och beskattning
- Affärsjuridik
- Organisation och ledning

 

För vem?

Du är välkommen om du överväger att "bli din egen" eller redan har startat ett företag. Du kanske har hållit på ett tag, men vill lära dig mer. Du kan din produkt(idé), ditt (planerade) företag, kanske din bransch, men saknar överblicken över de olika ansvarsområden som kommer med ditt företag och dess verksamhet. Företagsskolan ger dig en överblick över företagandets olika delar.

Företagarskolan ordnas i Ålands Näringslivs lokaler på Nygatan 6 i Mariehamn. Om du inte har möjlighet att ta dig till Mariehamn är det möjligt att delta virtuellt, det kräver då att du har en dator med internetuppkoppling. Meddela vid anmälan om du vill delta virtuellt. 

Det är möjligt att endast delta vid vissa tillfällen, tex om du tidigare har gått företagarskolan och nu endast vill komplettera med de teman som du tidigare har missat. 
 

Arrangör

Företagarskolan ordnas som en del av projektet utveckla framtidens företag som drivs av Ålands Näringsliv. Projektet finansieras av Europeiska regional- och utvecklingsfonden (ERUF) och Ålands Landskapsregering och sträcker sig till 31.12.2020. Läs mera om projektet i sin helhet här. För mera information kontakta företagsrådgivare Susanne Olofsson på telefon 529 303 eller susanne.olofsson@naringsliv.

Anmälan till företagarskolan 2017 har inte ännu öppnat.