Start Up Boost

Start Up Boost 10 - 11.2.2017!

Start Up Boost 2017 är nu genomförd.

Drömmer du om att få göra din egen grej?

Det är dags att kavla upp ärmarna och ta tag i drömmarna istället för stanna vid ”tänk om”. Satsa 24h på din framtid. På den tiden hinner du kanske fylla diskmaskinen några gånger, gå ut med hunden och tvätta bilen.

Vilket tror du har mer inverkan på ditt liv?

Du kanske har en idé som du gått och funderat på? Eller lusten och företagarandan men ingen idé?

Efter 24 h kommer du att ha:
- En bärande idé.
- En plan för vad du gör härnäst.
- Ett verktyg som hjälper dig hitta lönsamhet.
- Ett nätverk av andra i samma situation med en plan för hur nätverket fortskrider.
- Ett nätverk av experter som kan ge dig stöd samt en uppföljningstid efter boosten inbokad med företagsrådgivaren.

 

Föreläsarna

Linda Kass

Får vi presentera; kvinnan med den längsta titeln. Sedan 2013 fungerar nämligen Linda Kass som Forsknings- och utvecklingsledare inom Kultur & Entreprenörskap på Yrkeshögskolan Novia. Kass har jobbat med affärsutveckling inom kreativa industrin sedan 2006 och är en av de drivande krafterna bakom Allegro Ink som är den del av Campus Allegro - en hub för frilansare, entreprenörer och professionella kreatörer.

Som FoU-ledare i Campus Allegro i Jakobstad har Kass varit med och initierat Allegro School of Entrepreneurship, Startup Boost och Find your passion. Kass skriver ofta i tidningar som Företagsnyckeln och dagstidningar kring entreprenörskap och personlig utveckling och är en omtyckt föreläsare på teman som “Find your passion”, “Kreativa affärsidéer” samt “Affärsutveckling med Lean Startup”.

Linda Kass är en av workshopsdragarna på Startup boost och Shapeup boost och presenterar nya perspektiv och verktyg kring utveckling av affärsidéer, affärsmodellering samt personlig utveckling. Med sin energi och gedigna sakkunskap har Linda gjort boostupplevelsen till en inspirerande och samtidigt praktisk och tillämpbar upplevelse för deltagarna.

”Linda gav mig verktygen och motivationen för att hitta det jag skulle satsa på”. Respons från tidigare deltagare i boostprocess.

 

Daniela Mårtenson

Daniela är eldsjälen och koordinatorn i företagsgemenskapen och forsknings- och utvecklingsmiljön Allegro Ink som finns i Campus Allegro, Jakobstad. Hon rör sig som fisken i vattnet mellan så väl företagare, utbildare, politiker som byråkrater vare sig det handlar om nya arbetssätt, affärsutveckling, innovationsprocesser eller investeringsfrågor. Daniela jobbar på yrkeshögskolan Centria vars verksamhet sträcker sig från Jakobstad i söder till Ylivieska i norr.

I en 24-timmars boost är Daniela primus motorn och facilitatorn som ser till att saker går framåt, att alla deltagare hänger med, håller koll på energinivån, ger feedback och får alla att ge sitt allt då det börjar kännas tungt. Daniela är övertygad om att det bor en företagare i oss alla, det handlar bara om att synliggöra möjligheterna. Boostarnas deltagare är en återkommande källa till inspiration för Daniela: ”Boostarna drar till sig så härliga människor och sådana otroliga talanger. Det är en lyx för oss som får vara med som experter att stöda dessa idéer och denna företagsamhet. Det är något magiskt som händer under dessa boostar, helt olika typer av människor i alla åldrar stöder och inspirerar varandra att nå sina mål”.

”Daniela är genuint intresserad av personen bakom företaget. Det är säkert därför hon ställde så bra och direkta frågor som gjorde att jag kom vidare med mitt företag.” Respons från tidigare deltagare i boostprocess

 

Från Ålands Näringsliv deltar företagsrådgivare Susanne Olofsson och nätverksansvarig Therese Ling.

Upplägg

Det som sägs under Start Up Boost är konfidentiellt. Det finns inget krav på att deltagarna ska dela med sig av sina idéer till hela gruppen, var och en bestämmer själva hur mycket de vill dela med sig av samt om man vill jobba i grupp, i par eller individuellt. 

Var förberedd på att jobba intensivt under de timmarna som Start Up Boost pågår. 

Vi ordnar även Shape Up Boost, läs mera här.