Shape Up Boost

Shape Up Boost 2017 är nu genomförd.

Shape Up Boost: 29 - 30.3.2017 (Kökar) och 31.3 - 1.4.2017 (Mariehamn) 

Anmälan Shape Up Boost Kökar
Anmälan Shape Up Boost Mariehamn 

Är du företagare och har varit igång med ditt företag ett tag? Behöver du ny inspiration, letar du efter nya idéer eller funderar du på hur du kan utveckla ditt företag? Behövs en finjustering eller funderar du på att vända ratten åt ett helt annat håll? Shape Up boost är ett verktyg för egenföretagaren att göra just det här.

Efter 24 h kommer du att ha:
- Verktyg som behövs för att ta ditt företagande till följande nivå.
- Tid att jobba intensivt med ditt eget företags utveckling.
- Experter som sparrar och stöder dig i processen.
- Andra företagare att bolla med och inbokat datum för nästa nätverksträff.
- Möjligheten att få en mentor att diskutera med efter avslutad boost.
 

Föreläsarna

Linda Kass

Får vi presentera; kvinnan med den längsta titeln. Sedan 2013 fungerar nämligen Linda Kass som Forsknings- och utvecklingsledare inom Kultur & Entreprenörskap på Yrkeshögskolan Novia. Kass har jobbat med affärsutveckling inom kreativa industrin sedan 2006 och är en av de drivande krafterna bakom Allegro Ink som är den del av Campus Allegro - en hub för frilansare, entreprenörer och professionella kreatörer.

Som FoU-ledare i Campus Allegro i Jakobstad har Kass varit med och initierat Allegro School of Entrepreneurship, Startup Boost och Find your passion. Kass skriver ofta i tidningar som Företagsnyckeln och dagstidningar kring entreprenörskap och personlig utveckling och är en omtyckt föreläsare på teman som “Find your passion”, “Kreativa affärsidéer” samt “Affärsutveckling med Lean Startup”.

Linda Kass är en av workshopsdragarna på Startup boost och Shapeup boost och presenterar nya perspektiv och verktyg kring utveckling av affärsidéer, affärsmodellering samt personlig utveckling. Med sin energi och gedigna sakkunskap har Linda gjort boostupplevelsen till en inspirerande och samtidigt praktisk och tillämpbar upplevelse för deltagarna.

”Linda gav mig verktygen och motivationen för att hitta det jag skulle satsa på”. Respons från tidigare deltagare i boostprocess.

 

Daniela Mårtenson

Daniela är eldsjälen och koordinatorn i företagsgemenskapen och forsknings- och utvecklingsmiljön Allegro Ink som finns i Campus Allegro, Jakobstad. Hon rör sig som fisken i vattnet mellan så väl företagare, utbildare, politiker som byråkrater vare sig det handlar om nya arbetssätt, affärsutveckling, innovationsprocesser eller investeringsfrågor. Daniela jobbar på yrkeshögskolan Centria vars verksamhet sträcker sig från Jakobstad i söder till Ylivieska i norr.

I en 24-timmars boost är Daniela primus motorn och facilitatorn som ser till att saker går framåt, att alla deltagare hänger med, håller koll på energinivån, ger feedback och får alla att ge sitt allt då det börjar kännas tungt. Daniela är övertygad om att det bor en företagare i oss alla, det handlar bara om att synliggöra möjligheterna. Boostarnas deltagare är en återkommande källa till inspiration för Daniela: ”Boostarna drar till sig så härliga människor och sådana otroliga talanger. Det är en lyx för oss som får vara med som experter att stöda dessa idéer och denna företagsamhet. Det är något magiskt som händer under dessa boostar, helt olika typer av människor i alla åldrar stöder och inspirerar varandra att nå sina mål”.

”Daniela är genuint intresserad av personen bakom företaget. Det är säkert därför hon ställde så bra och direkta frågor som gjorde att jag kom vidare med mitt företag.” Respons från tidigare deltagare i boostprocess.

Från Ålands Näringsliv deltar företagsrådgivare Susanne Olofsson och nätverksansvarig Therese Ling.

Upplägg

Det som sägs under Shape Up Boost är konfidentiellt. Det finns inget krav på att deltagarna ska dela med sig av sina idéer till hela gruppen, var och en bestämmer själva hur mycket de vill dela med sig av samt om man vill jobba i grupp, i par eller individuellt. 

Var förberedd på att jobba intensivt under de timmar som Shape Up Boost pågår. 

Inga förberedelser krävs mera än att du har lusten, företagarandan och är redo för en förändring!

Läs mera om upplägget längst ner på sidan (pdf).

 

 

Välkommen på Skärgårdsboost 29 - 30.3.2017 på Kökar

Anmäl dig direkt via denna länk
Alla välkomna, du behöver inte vara skärgårdsbo eller verksam i skärgården för att delta i Skärgårdsboosten.
Så länge länken är aktiv går det att anmäla sig. Det finns ett begränsat antal platser.

Skärgårdsboostarna är kostnadsfria och arrangeras av det ERUF-finansierade projektet Utveckla framtidens företag (Ålands Näringsliv), Företagsam Skärgård, Ålands Landsbygdscentrum och Visit Åland.
 

Välkommen på Shape Up Boost 31.3 - 1.4.2017 i Mariehamn 

Anmäl dig direkt via denna länk.
Inkvartering ingår ej. Sista anmälningsdatumet är den 1.3.2017. Det finns ett begränsat antal platser. När Shape Up Boosten i Mariehamn är fullsatt, kan du anmäla dig till väntelistan via anmälningslänken (du får då ett mail om någon som är anmäld får förhinder). 

Deltagande i Shape Up Boost är kostnadsfritt och evenemanget ordnas av det ERUF-finansierade projektet Utveckla framtidens företag. 

För mera information kontakta företagsrådgivare Susanne Olofsson 
Telefon: +358 (0)18 - 529303
E-post: susanne.olofsson@naringsliv.ax