Hur går det till?

Sista ansökningsdag 26.5.2016.

Du kan ansöka till konceptet genom att fylla i ansökningsformuläret som du hittar här

Besked om ansökan

Under vecka 23 kommer alla som ansökt om deltagande i sommarlovsentreprenörerna 2016 att få meddelande om de har fått en plats eller ej.

Första träffen

Den första träffen kommer vi ha på eftermiddagen den 31 maj, i Ålands Näringslivs lokaler på Nygatan 6. Då kommer vi bland annat diskutera affärsidéer och marknadsföring.                                                                      

Utbildningskickoff

Under dessa dagar får du lära dig mer om grunderna i företagande. Vi kommer gå igenom allt ifrån marknadsföring, prissättning och budget till arbetskydd, försäkringar och besök på banken mm. Utbildningsdagarna kommer att vara 13-16 juni.

Dags att driva företag!

Efter utbildningsdagarna driver du/ni ett eget företag under sommarlovet (minst 4 veckor, men du kan även jobba längre om du vill). Du kan driva företaget ensam eller tillsammans med en kompis. Ni kan vara max upp till tre personer i varje företag. Varje sommarlovsföretag kommer att få ett startkapital för att få hjälp med att komma igång med sin verksamhet. 

Under sommaren får du/ni stöd av en mentor.

Sommarträff

Sommarträffen är ett tillfälle i juli då alla deltagare träffas och gör en rolig aktivitet tillsammans. Det kommer även vara en avstämning och erfarenhetsutbyte mellan deltagarna.

Avslutning

Den 9 augusti kommer det vara en avslutningsträff, dit är även föräldrar välkomna. Sommarlovsentreprenörerna redovisar och berättar hur sommaren har gått. Vi har gemensam utvärdering om sommaren, fika och intygsutdelning. Intyget är en bra merit att sätta med i sitt CV.

Om du har kämpat hårt, kommit på en smart idé, varit en duktig säljare med mera, så har du även chans att vinna pris. Vid avslutningsträffen ordnas även prisutdelning. 

 

Ansök här!

Projektets sponsorer